Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Večery S jsou prostor pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví a připravovaná hudební série Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Od "nultého" koncertu 14.10.2016 sbíráme fotografie. Z dvaceti pěti je jich opravdu veliký počet. Na adrese vecerys.rajce.idnes.cz jsme připravili alba fotek ze všech koncertů. Na YouTube kanálu Večery S umísťujeme různá představení a pozvánky účinkujících.

Od roku 2019 spolupracujeme s Českokrumlovskou televizí. Hudební magazín Hvězdy jihu je z velké části věnovaný Večerům S. Informace o Večerech S najdete také na Facebooku, včetně videí věnovaných Večerům S.

Těší nás, že o nás vědí lidé okolo Porty. Těší nás, že o nás píší v ePortýru. Těší nás, že si můžete v ePortýru počíst o - Večery S koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích.

Rubrika Za kulturou na Jihočeské televizi o Večerech S 2018 - záznam ze 7.2.2018.

Večery S - Spolektiv 15 let na scéně

5. 11. 2020 19:30 hod.

NEVÍME, ZDA KONCERT DÍKY EPIDEMII BUDE...

Ačkoli Spolektiv v roce 2018 slavil třicet let od svého založení, díky osmnáctileté přestávce v letech 1995 - 2013 je na hudební scéně patnáctým rokem. Na scéně se objeví i minulí členové Spolektivu a kapela pozve i několik milých hostů.

Večery S - Lenka Slabá Triolla, Martin Kajaba, Krystyna Skalická&Libor Heřman

3. 12. 2020 19:00 hod.

Předprodej

Přeloženo na 3.12.2020 od 19:00

Lenka Slabá je již legendou českého folkového zpěvu. Její hlas můžete znát z nahrávek známých skupin, jako jsou Nezmaři, Spirituál kvintet nebo Žalman a spol. Později s manželem pocítili potřebu změny a odjeli na osmnáct let do Kanady. Domů se vrátili před čtyřmi lety a hned na jaře roku 2017 se Lenka vrátila i na folková pódia, na kterých v různých formacích opět vystupuje. Na Večery S přijede zbrusu nové Lenka Slabá Triolla, sestavu doplní Áda Vostrý s Lubošem Stráníkem.

Krystyna Skalická & Libor Heřman - Krystyna je písničkářka, harmonikářka, loutkoherečka, pochází z Třince, žije v Praze. V jejich písních je slyšet folklor Beskyd, ale také šansonové nálady velkoměsta. Zpívá polsky, česky, slovensky a v těšínském nářečí. Její písně skvěle dotváří svou hrou na kontrabas Libor Heřman z Českých Budějovic. Toto duo spolu vystupuje od roku 2015, kdy se setkali při natáčení alba JEDEN TANiEC. Od té doby odehráli spolu koncerty u nás, v Polsku a na Slovensku.

Martin Kajaba je sedmnáctiletý písničkář z Českých Budějovic. Skládá vlastní písně a kromě vlastních textů spolupracuje i se staršími a zkušenějšími textaři. Hraje i v několika hudebních uskupeních na kytaru a na bicí. Nyní je v druhém ročníku na konzervatoři, obor bicí nástroje. Má za sebou několik úspěšných vystoupení po festivalech, klubech a na mnoha různorodých akcích. Martin je vítězem celostátní soutěže Folkový kvítek 2018. Svou tvorbu by rád dostal mezi vícero lidí, protože hudba je to, co miluje a co ho naplňuje.

Večery S - podzimní série 2020

17. 6. 2020 15:50 hod.

Milí přátelé Večerů S!

Podzimní program hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2020 je připravený.

Nyní připravujeme předprodej a budeme usilovat, aby předprodej byl v krátké době k dispozici na všech pět koncertů. Bude opět na portálu CBsystem a v prodejně hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice.

Ceny v předprodeji budou vždy 160,- Kč, v den konání koncertu přímo v Divadle U Kapličky 200,- Kč. Pro zájemce o výhodnější abonentní vstupenku: Obraťte se, prosím, přímo na níže uvedenou emailovou adresu či telefonní kontakt.

O předprodeji Vás budeme informovat, stejně tak o všech účinkujících. S některými z nich připravujeme také televizní rozhovory i jejich živá vystoupení. Mnohé bude k dispozici na portálech YouTube a Facebook.

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil, Zdeněk Zajíček, Spolektiv

Hvězdy jihu 11 - Folkové okénko na ČKTV leden 2020

Českokrumlovská televize
19. 1. 2020 20:00 hod.

Užgorod, Dačice, Pelhřimov, klavír, kontrabas, Vysokoškolský umělecký soubor, elektrotechnik, Spirituál kvintet, čtrnáct vyprodaných Luceren 2020, Mirochov, Antikvartet, Večery S a řada jiných pojmů, které mají jednoho společného jmenovatele - Dušan Vančura, patron hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2020. Rozhovor s ním a s jeho ženou Zuzanou v Českokrumlovské televizi v rámci hudebního magazínu Hvězdy jihu vedl Jarda Hnízdil.

Na rozhovor se podívejte ZDE.

Folk Portu spolkl

Český rozhlas Pardubice
21. 2. 2018 20:00 hod.

Pořad Folková pohlazení Víti Troníčka z 21.2.2018 se na vlnách Českého rozhlasu věnuje Spolektivu a Večerům S.

Spolektiv hraje a pomáhá mladým

Hlavní náplní tohoto dílu Folkových pohlazení je rozhovor s Jardou Hnízdilem, kapelníkem jihočeské kapely Spolektiv, která nejen že se po bezmála osmnáctileté pauze vrátila k muzicírování, ale také začala pořádat koncerty a pomáhat mladé folkové generaci.

Nadcházející akce
Jsme na těchto sítích