Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás S nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Od "nultého" koncertu 14.10.2016 sbíráme fotografie. Te sedmnácti koncertů je jich opravdu veliký počet. Na adrese vecerys.rajce.idnes.cz jsme připravili alba fotek ze všech koncertů.

Od roku 2019 spolupracujeme s Českokrumlovskou televizí. Hudební magazín Hvězdy jihu je z velké části věnovaný Večerům S.

Těší nás, že o nás vědí lidé okolo Porty. Těší nás, že o nás píší v ePortýru. Těší nás, že si můžete v ePortýru počíst o - Večery S koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích.

Rubrika Za kulturou na Jihočeské televizi o Večerech S 2018 - záznam ze 7.2.2018.

Večery S - Standa Kahuda, Pták Lajf, Stráníci

15. 11. 2019 19:00 hod.

Předprodej

Standa Kahuda hraje rád na kytaru, piškvorky a ping-pong. Maluje obrazy, které vystavuje tajně po lesích, aby nikdo nevěděl. Svými kreslenými vtipy přispíval v letech 1990 – 1995 do časopisu Dikobraz, ilustroval několik knih. Je autorem krátkého animovaného filmu “Zlomyslný měsíc aneb konec kariéry”. Po promítnutí filmu na Anifestu v Třeboni se mu dostalo zvláštního ocenění – byl pochválen od jisté paní Maškové, že je “kluk šikovná. Se skladbami z projektu Elektrický úhoř mu zdárně pomohou herečka a zpěvačka v Kabaretu u Váňů Ivana Šlehovrová a klavírista, zpěvák a herec v Kabaretu u Váňů Michal Bosák.

Pták Lajf je ozdravný projekt člověka, jenž se potřeboval najít v hudebním světě a tímto se mu to daří. Megalomanství v miniaturní formě s volným polem působnosti, plus nižádné zařazení do žánrové škatulky ho léčí a hudbě to prospívá.

Pokud vyrazíte na akustický koncert, nečekejte písničkáře alá furt to samý. Každej song má jinou náladu, jinou dynamiku a svůj výraz. Láká-li vás elektrická Pták Lajf verze, těšte se na pestrou škálu zvuků, hluků, kouř a projekci, či že při zavření očí ucítíte "drajf" celý kapely jako na řádným art rockovým koncertě.

Vznik tramp-folkového dua Stráníci sahá do roku 1983. V průběhu všech desetiletí Stráníky prošla řada muzikantů a oscilovali mezi dvěma až sedmi hudebníky na pódiu. Stráníky můžete vidět na nejpřednějších folkových festivalech, ale také v klubech a to v různých sestavách. Co je neměnné, to jsou písně, které pohladí. V repertoáru jsou skladby hudebních veličin (Peter, Paul and Mary, Simon and Garfunkel, The Beatles) s českými texty, tak i písně českých autorů (Luboš Hrdlička, Miki a Wabi Ryvolové), ale i vlastní skladby.

Večery S - podzimní série koncertů září - prosinec 2019

29. 6. 2019 17:00 hod.

V pátek 20. září otvíráme "Podzimní" sérii Večerů S 2019. Koncerty budou ve slavnostních atmosférách. Pavlína Jíšová, Spolektiv a Standa Kahuda pokřtí svá nová alba a pozvou si své hosty. V prosinci bude speciální Dámský večer.

Novinkou bude nové místo předprodeje vstupenek na Večery S, který bude v prodejně hudebních nástrojů Melodie v ulici U Černé věže v Českých Budějovicích. Předprodej tradičně na CBsystem a nově v Melodii začne v průběhu prázdnin a budeme o tom včas informovat.

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2019 - jaro

26. 5. 2019 18:30 hod.

Jarní série třetího ročníku hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2019 patří k historii.

Děkujeme všem účinkujícím za skvělá vystoupení, lidem Divadla U Kapličky za skvělé zázemí, za čistý zvuk Tomáši Brůhovi a Petru Hájkovi, Veronice Vačkářové a Danielu Královi za fotografie.

Velké děkujeme patří podporovatelům projektu - Město České Budějovice, Nadace ČEZ, Jihočeský kraj, AGP nova s.r.o. a OIG.

Děkujeme mediálním partnerům - Český rozhlas České Budějovice, Českokrumlovská televize a COUNTRY RADIO.

Děkujeme všem divákům! Věříme, že už se těšíte na podzimní sérii Večerů S 2019. Začínáme 20. září v 19:00 h!

Přejeme Vám krásné léto!

Folk Portu spolkl

Český rozhlas Pardubice
21. 2. 2018 20:00 hod.

Noční čekání na semifinále olympijského turnaje mezi našimi hokejisty a OAR si zkraťte poslechem nejnovějšího pokračování pořadu Folková pohlazení Víti Troníčka z 21.2.2018. Patron druhého ročníku hudební série Večery S na vlnách Českého rozhlasu věnuje Spolektivu a Večerům S poprvé vysílací prostor.

Z doprovodného článku Folk Portu spolkl k streamu Českého rozhlasu přebíráme text:

Spolektiv hraje a pomáhá mladým

Hlavní náplní tohoto dílu Folkových pohlazení je však rozhovor s Jardou Hnízdilem, kapelníkem znovuzrozené jihočeské kapely Spolektiv, která nejen že se po bezmála osmnáctileté pauze vrátila k muzicírování, ale také začala pořádat koncerty a pomáhat mladé folkové generaci.

Nadcházející akce
Jsme na těchto sítích